Vragen?036 - 534 5688info@almeregdw.nl

beperkte dienstverlening voor particulieren

Wij werken in beginsel niet voor particuliere opdrachtgevers.

De wetgever verplicht ons evenwel in een aantal omstandigheden ambtelijke werkzaamheden uit te voeren voor iedereen, ongeacht de soort opdrachtgever. Dit is met name het geval wanneer er sprake is van werkzaamheden die alleen door een gerechtsdeurwaarder kunnen worden uitgevoerd. Denkt u hierbij aan het uitreiken van een dagvaarding of het leggen van beslag.

Voor de goede orde benadrukken wij nog dat bijvoorbeeld het opstellen van een dagvaarding iets anders is dan het uitbrengen van een dagvaarding. Bij het opstellen van een dagvaarding wordt ook een inhoudelijke behandeling verwacht van het onderliggende conflict en die werkzaamheden worden door ons voor particuliere opdrachtgevers niet uitgevoerd. Ook worden door ons in het kader van beslagmaatregelen geen regelingen geadministreerd voor particuliere opdrachtgevers. Dat zijn niet-ambtelijke werkzaamheden waarvoor ten aanzien van de gerechtsdeurwaarder geen wettelijke verplichting bestaat.

Bent u een particuliere potentiele opdrachtgever en twijfelt u over de (on-) mogelijkheden neemt u dan gerust contact met ons op.

 
230